Search
Close this search box.

Συμβουλές και προφυλάξεις

Πώς να Μαζέψετε Εύκολα τα Χειμωνιάτικα Ρούχα σας σε 6 Μόνο Βήματα

teaser 3 (1)

Η άνοιξη μας αγκάλιασε χαρωπά με τις ηλιόλουστες μέρες της και την άνοδο της θερμοκρασίας, επομένως ήρθε η ώρα να μαζέψουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα μας και να αποθηκεύσουμε σωστά, ώστε να είναι σε άριστη κατάσταση ώς τον επόμενο χειμώνα.

Δεν τη λες και την πιο διασκεδαστική εμπειρία της χρονιάς βέβαια, αλλά υπάρχουν τρόποι η αποθήκευση των χειμερινών ρούχων να γίνει ευκολότερη… Απλά δοκιμάστε τα ακόλουθα 6 βήματα!

inner1 1 768x768 (1)
 

Βήμα 1: Πλύσιμο & Σιδέρωμα

Το βήμα αυτό συχνά παραλείπεται αλλά είναι απολύτως απαραίτητο: πλύνετε όλα τα ρούχα που θα αποθηκεύσετε, ακόμη κι αν δεν φαίνονται βρόμικα. Ειδάλλως, διάφορες οσμές και δυσδιάκριτοι λεκέδες θα μείνουν για μήνες εγκλωβισμένοι στο ύφασμα, κάτι που θα δυσχεράνει αργότερα την αφαίρεσή τους. Το σιδέρωμα όχι μόνο χαρίζει καλύτερη φρεσκάδα, αλλά και εξοντώνει σχεδόν όλα τα μικρόβια.

Βήμα 2: Χωρίζουμε τα Ρούχα

Στη συνέχεια, πακετάρουμε τα ρούχα σε στοίβες — και παράλληλα εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να χαρίσουμε ή να πετάξουμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε πια.

Χωρίστε τα ρούχα αρχικά σε αμιγώς χειμερινά και φθινοπωρινά, ώστε να μπορείτε να βγάλετε τα δεύτερα πρώτα ευκολότερα. Μετά, χωρίστε τα σε κατηγορίες, π.χ. παντελόνια, μπλούζες, πουκάμισα κ.λπ., και κάθε κατηγορία σε χρώματα ή τόνους, π.χ. ανοιχτόχρωμα και σκουρόχρωμα. Έτσι θα μπορείτε να βρείτε ευκολότερα ένα ρούχο αν το χρειαστείτε.

inner2 1 1024x1024 (1)
 

Βήμα 3: Τα Πακετάρουμε

Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε υφασμάτινες θήκες παρά κουτιά, που σκονίζονται ευκολότερα. Μια άλλη επιλογή είναι σελοφάν-σακούλες κενού αέρος ή και βαλίτσες — αν έχετε φυσικά αρκετές άδειες. Έτσι θα κερδίσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Βάλτε τα βαρύτερα ρούχα κάτω και γεμίστε τα κενά με αξεσουάρ, όπως γάντια, φουλάρια και κασκόλ. Χρησιμοποιήστε αποκλειστικά σακούλες κενού αέρος για τα παπλώματα και τις κουβέρτες.

Περιττό να πούμε ότι κάποια ρούχα, ιδίως αυτά που χάνουν τη φόρμα τους αν παραμείνουν καιρό πιεσμένα, όπως πουκάμισα, φορέματα και παλτό, είναι καλύτερο να αποθηκευτούν σε κρεμαστές θήκες.

Βήμα 4: Τα Προστατεύουμε από τον Σκόρο

Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι τα χειμερινά μας να γίνουν το τέλειο τσιμπούσι για τους σκόρους! Φροντίστε, λοιπόν, να τα προστατέψετε αποτελεσματικά.

Μη χρησιμοποιήσετε ναφθαλίνη για την προστασία των ρούχων σας από τον σκόρο! Υπάρχουν πλέον λύσεις πολύ πιο φιλικές για το περιβάλλον, τα ρούχα και τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα σκοροκτόνα φακελάκια Aroxol Full Season Sachets προστατεύουν αποτελεσματικά από τον σκόρο, ενώ παράλληλα αρωματίζουν διακριτικά την ντουλάπα σας με ένα διακριτικό άρωμα λεβάντας. Η ειδική τους συσκευασία απελευθερώνει τα συστατικά τους σταδιακά, με αποτέλεσμα τα ρούχα σας, ανεξάρτητα από το ύφασμά τους, να παραμείνουν πλήρως προστατευμένα για τουλάχιστον 4 μήνες.

Βήμα 5: Ετικέτες

Βάζουμε ετικέτες σε κάθε μη διάφανη συσκευασία, για να βρούμε εύκολα ό,τι ψάχνουμε μόλις έρθει η ώρα να ξαναβγάλουμε τα φθινοπωρινά και τα χειμωνιάτικα.

Βήμα 6: Φύλαξη

Αποθηκεύστε τα ρούχα σε δροσερό χώρο, δίχως υγρασία και ηλιακό φως. Εκμεταλλευτείτε κάθε πιθανό χώρο (κάτω από το κρεβάτι, πατάρι κ.λπ.), απλά βεβαιωθείτε ότι τον έχετε καθαρίσει πρώτα προσεκτικά.

Αυτό ήταν! Με τα έξι αυτά απλά βήματα, τα ρούχα σας θα είναι προστατευμένα, πεντακάθαρα και έτοιμα για χρήση μόλις ο χειμερινός καιρός μάς χτυπήσει ξανά την πόρτα!

teaser 3 (1)